Finanssialan mukaan lainaaminen kiihkeintä 20 vuoteen

Uunituore pankkibarometri kertoo, että kotitalouksien ja yrityksien luotonkysyntä on kasvanut viime vuodesta. Pankkibarometri on Finanssiala ry:n kokoama ja yksikään siihen vastanneista pankinjohtajista ei usko, että erityisesti yritysten luotonhankinta tulisi laskemaan.

Finanssiala ry:n vastajulkaisemasta pankkibarometrista käy ilmi, että pankinjohtajien arvion mukaan kotitalouksien luotonkysyntä tulee olemaan suurempaa kuin viime vuonna. Tämä vuoden neljäs pankkibarometrikysely on toteutettu marras-joulukuussa 2017.

Finanssialan pankkibarometri tehdään neljä kertaa vuodessa ja siinä selvitetään pankinjohtajien käsityksiä ja oletuksia mm. luottojen kysynnästä ja erilaisten sijoitusmuotojen tulevaisuuden kehityksestä.

Pankinjohtajat myös olettavat lainojen kysynnän jatkuvan vilkkaana myös vuoden 2018 alussa. Odotuksia kuvaava pankkibarometri asettuu saldolukuun 78, joka on korkein kahteenkymmeneen vuoteen.

Huomattavaa on ettei yksikään vastanneista pankinjohtajista odottanut, että luottojen kysyntä tulisi laskemaan.

Uskottavinta on, että mm. kotitaloudet hankkivat lainaa omaa asuntoa varten entistä vilkkaammin. Myös yritysten investointilainojen määrän oletetaan kasvavan. On huomattavissa myös, että kotitaloudet ovat entistä enemmän kiinnostuneita sijoittamiseen.

Finanssialan analyytikko Elina Salmisen tiedotteesta selviää, että kotitalouksien kiinnostus on noussut erityisesti asuntosijoittamista kohtaan. Asuntosijoittamista tehdään joko suoraan kohteeseen tai sitten hajautetusti asuntorahastojen kautta. Asuntosijoituksien kiinnostavuus on nähty erityisesti korkotuoton olemattomuuden aikakauden seurauksena. Asuntosijoittamisessa riskitaso asettuu yleensä korko – ja osakesijoittamisen välille. Voidaan olettaa, että asuntosijoittamisen suosion kasvu heijastelee myös asuntoluottokannan kasvua.

Tiedotteesta ilmenee myös yritysten kasvava kiinnostus lainan hankkimiseen, verrattuna aiempaan vuoteen. Investointiluottojen odotetaankin kasvavan huomattavasti ja luottojen kysynnän ilmoittava saldoluku nousi barometrissa historian korkeimpaan lukemaan. Kaikki vastaajat olivat sitä mieltä, että kysyntä on kasvussa, eikä kukaan uskonut kysynnän laskevan.

Tähän liittyvät artikkelit

 • SaldoSaldo
  Saldo tarjoaa kohtuullisen koron luottoja. Palvelun tarjoama lainatuote soveltuu niin pieneen kuin hieman suurempaankin rahantarpeeseen. Lainaa on tarjolla 50 - 5000 euron väliltä. Takaisinmaksun voi hoitaa maksamalla kerralla koko summan tai pienissä kuukausierissä....
 • Vippiä tekstiviestillä lahjakortin muodossaVippiä tekstiviestillä lahjakortin muodossa
  Tekstiviestillä tilattavan lahjakortin muodossa olevan vipin kulut käyvät pikavippejä huomattavasti suuremmaksi, sillä lahjakortin hinnan joutuu maksamaan kaksinkertaisena takaisin.
 • Pikavippiyrityksillä jälleen Facebook-kilpailujaPikavippiyrityksillä jälleen Facebook-kilpailuja
  Käy tykkäämässä sivuista Facebookissa tai kerro, milloin pikainen laina olisi tullut tarpeeseen. Voit voittaa palkintoja pikavippiyritysten kilpailuissa.
 • Positiivinen luottorekisteri vähentäisi ylivelkaantumistaPositiivinen luottorekisteri vähentäisi ylivelkaantumista
  Positiivisen luottorekisterin avulla luotontarjoajat näkisivät ajoissa, jos asiakkaalla on alkamassa velkakierre. Näin palvelut voisivat estää sen ajoissa, ja maksuhäiriömerkinnät vähenisivät.
 • RisicumRisicum
  Risicum tarjoaa rahoitusratkaisuita arkipäiväisiin tarpeisiin. Valittavissa on joustolaina (2050 €) tai kertalaina (500, 750 tai 1000€). Hakeminen on nopeaa, ja lainan saa heti tilille. Kummassakin lainatyypissä maksuaikaa saa mukavasti.
 • Ylivelkaantuneella voi olla kymmeniä päällekkäisiä velkojaYlivelkaantuneella voi olla kymmeniä päällekkäisiä velkoja
  Takuu-Säätiössä on nähty, että velalliselle voi kertyä useita kymmeniä velkoja, koska heillä on mahdollisuus saada velkaa velan päälle. Tilanne voi johtaa hallitsemattomaan velkakierteeseen.
 • Pikalainayhtiöt tähtäävät sijoitusmarkkinoille Pikalainayhtiöt tähtäävät sijoitusmarkkinoille
  Vakuudettomat pikavipit sekä kulutusluotot käyvät vielä hyvin kaupaksi, joten niitä tarjoavat yritykset hakevat rajoittajia toiminnalleen, sijoittajien muodossa.
 • Pikavippien suosio taantumassaPikavippien suosio taantumassa
  Uusimman Säästäminen, luotonkäyttö ja maksutavat –tutkimuksen mukaan pikavippejä suosivat eteenkin ihmiset jotka eivät suunnittele talouttaan muutamaa kuukautta pidemmälle. Yleensä näiden henkilöiden talouden menot olivat tuloja suurempia.
 • Pikavippi ilman luottotietoja?Pikavippi ilman luottotietoja?
  Kaikki, jotka ovat vähänkin enemmän seuranneet pikavippi -aiheisia keskusteluita eri foorumeilta, ovat törmänneet kysymykseen, voidaanko pikalaina myöntää luottotiedottomalle?
 • Vertaislaina muodostumassa uudeksi pikavipiksiVertaislaina muodostumassa uudeksi pikavipiksi
  Kun velkaantuneen tilanne on muodostunut sellaiseksi, ettei lainaa ole enää mahdollista muualta saada, usealle ainoaksi mahdollisuudeksi muodostuu vertaislainan hakeminen.